Dünyanın en çok göç alan ülkesi hangisi?

50 farklı dilde, ana dilini konuşan 32 binden fazla dil öğretmenini 1 milyonu aşkın kullanıcıyla online bir platformda bir araya getiren ve online yabancı dil kursları sunan Preply, dil ve kültür odağında göç konusunu inceledi.

Uluslararası Göç Örgütü’nün verilerine göre dünyanın en çok göç alan ülkeleri arasında ABD, Almanya ve Suudi Arabistan başı çekerken, veriler dünya çapında 281 milyon uluslararası göçmen olduğunu gösterdi.

Uluslararası Göç Örgütü tarafından yayımlanan Dünya Göç Raporu 2022 verilerine göre, küresel çapta 281 milyon uluslararası göçmen bulunuyor. Rapor, dünyanın en çok göç alan ülkesi olan ABD’deki göçmenlerin yüzde 41,8’in çalışmak, yüzde 32,2’si eğitim, yüzde 23,2’si ise aile sebebiyle göç ettiğini gösteriyor. ABD’yi takip eden Almanya’nın yoğun göçmen nüfusunun kökleri ise II. Dünya Savaşı sonrasında başlatılan sanayi hamlesi ve işgücü anlaşmalarına kadar uzanıyor. Almanya’nın en çok göç aldığı ülkelerin başında Polonya ve Türkiye geliyor. Göç trafiğinin arttığı bu süreçte dil öğrenmek için göçmenler online dil öğrenme yollarını arıyor.

Uluslararası Göç Örgütü, dünya üzerindeki 30 kişiden birinin göçmen olduğuna dikkat çekiyor. Göç ve göçmenlik, bu çağın en gerçek olgularından biri olarak yer alıyor. Türkiye, küresel listede dünyanın en çok göç alan ülkeleri arasında ilk 15’te sıralanıyor. Türkiye İstatistik Kurumu verileri, 2022’de yurt dışından Türkiye’ye göç edenlerin sayısının 494 bin seviyesinde olduğunu kaydediyor. Yurt dışından en çok göç alan şehrin ise İstanbul olduğu görülüyor. Türkiye’ye göç edenler Türkçe özel ders arayışlarına yöneliyor. Online dil öğrenme platformu Preply, Türkiye’nin pek çok şehrinde dil öğrenmek isteyenlere bu noktada olanak sunuyor. Mekandan bağımsız bir şekilde dil öğrenmek, özellikle göç edip kendi mesleğini yapmak isteyen göçmenler için kolaylık sağlıyor.